GDPR.MK - се што треба да знаете за заштитата на личните податоци

Добродојдовте на GDPR.MK

На оваа Веб страница ќе најдете најнови информации, совети и практични примери во врска со европската Регулатива за заштита на податоците (GDPR - General Data Protection Regulation) и националната легислатива за заштита на личните податоци.

Повеќе...
за нас

Оваа Веб страница е поддржана од Здружението ИМПЕТУС - Центар за интернет, развој и добро владеење. Импетус претставува здружение на млади истражувачи и експерти од областа на правото, лингвистиката, заштитата на личните податоци, информатичките технологии и менаџментот, хуманистичките науки, безбедност, меѓународни односи и развој. Нашата мисија е истражување и проучување на општествените прашања поврзани со евро-атлантските интегративни процеси на Република Македонија и мешународните односи на земјава со нејзините соседи, Балканот и европските земји.


Повеќе за ИМПЕТУС
мисијa на gDPR.MK

Мисијата на GDPR.MK е развој на свеста кај граѓаните и организациите за значењето на заштитата на податоците и обезбедување на советувања и алатки за поддршка со цел да се обезбеди правилно и прописно управување со податоците кои се обработуваат од организациите. Посебен интерес се личните податоци на граѓаните и запознавање на граѓаните со нивните права во однос на прибирањето, обработката и заштитата на нивните податоци.

Повеќе за нашата мисија и проекти
ЗОШТО GDPR.MK?
АНАЛИЗА НА РИЗИЦИ

Ви нудиме поддршка во изработка на анализи на ризици за заштита на податоците согласно најновите национални прописи и во согласност со одредбите од европската регулатива за заштита на податоци.

СОВЕТУВАЊА И ОБУКИ

Организираме советување и обуки на целата територија на Република Северна Македонија за поединци и организации во врска со значењето и примената на европската регулатива за заштита на лични податоци.

ПАРТНЕРСКИ ПРОЕКТИ

Нудиме соработка на сродни институции во процесите на аплицирање, спроведување, мониторин на проекти поврзани со заштитата на личните податоци и дисеминација на резултатите од истите.

Дали умееш да ги заштитиш твоите податоци на интернет?

Тестирај го твоето знаење за заштитата на личните податоци и приватноста. Дали знаеш како треба да се постапува со личните податоци? Дали воопшто знаеш кои податоци и информации се сметаат за „лични податоци”? Провери го своето знаење и научи повеќе. Посетете ја Веб страницата СТОП ДЕЗИНФОРМАЦИИ

Investment planning
Strategic approach
Simple Business Solutions
Why choose Us

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English.

Operational Excellence

Eu turpis egestas pretium aenean pharetra magna ac placerat vestibulum lorem ipsum doler sit a met. Turpis in eu mi bibendum neque egestas congue quisque. 

Continuous Growth

Eu turpis egestas pretium aenean pharetra magna ac placerat vestibulum lorem ipsum doler sit a met. Turpis in eu mi bibendum neque egestas congue quisque. 

Team of experts

Eu turpis egestas pretium aenean pharetra magna ac placerat vestibulum lorem ipsum doler sit a met. Turpis in eu mi bibendum neque egestas congue quisque. 

WHAT PEOPLE SAY

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, suntin culpa qui officia deserunt mollit animid est laborum.Phasellus imperdiet lacinia nulla, malesuada semper nibh sodales quis, Duis viverra ipsum dictum.

Abella Smith Assistant Manager

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, suntin culpa qui officia deserunt mollit animid est laborum.Phasellus imperdiet lacinia nulla, malesuada semper nibh sodales quis, Duis viverra ipsum dictum.

Joel dawson Sales Manager

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, suntin culpa qui officia deserunt mollit animid est laborum.Phasellus imperdiet lacinia nulla, malesuada semper nibh sodales quis, Duis viverra ipsum dictum.

Misha Cross Manager